Izraelčania zastrelili palestínskeho rybára

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 15:32 • 2 min
Izraelčania zastrelili palestínskeho rybára

GAZA - Izraelské námorné sily zastrelili dnes pri pobreží pásma Gazy 32-ročného palestínskeho rybára a ďalších dvoch zatkli, informoval hovorca rezortu zdravotníctva v Gaze.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda uviedla, že jej sily identifikoval niekoľko lodí, ktoré "vybočili zo stanovenej rybárskej zóny" a nariadili im zastať. Keď neuposlúchli, vojaci začali strieľať do ich motorov, aby ich zastavili.

Nie je jasné, ako sa cieľom paľby stal rybár, napísala agentúra AP.

 

Izrael udržiava námornú blokádu pásma Gazy v snahe zabrániť pašovaniu zbraní do pobrežného pásma, v ktorom vládne hnutie islamského odporu Hamas a kde pôsobí viacero militantných skupín.

Po minuloročnej 50-dňovej vojne v pásme Gazy Izrael pristúpil na zdvojnásobenie zóny, v ktorej môžu obyvatelia Gazy loviť ryby na obživu, na šesť námorných míl. Nedávno tiež uvoľnil obmedzenia a prvýkrát od roku 2007 povolil rybárom z Gazy vyvážať to, čo ulovia, na ďalšie palestínske samosprávne územie - Západný breh.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies