Izraelčan postrelil palestínskeho útočníka

NETKY.SK • 17 Október 2015, 09:17 • 2 min
Izraelčan postrelil palestínskeho útočníka

JERUZALEM - Izraelská armáda informovala, že Izraelčan dnes postrelil v Predjordánsku Palestínčana, ktorý ho chcel bodnúť nožom.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v židovskej štvrti mesta Hebron, kde niekoľko stoviek Židov žije v blízkom susedstve desiatok tisíc palestínskych Arabov a trenice medzi oboma etnicko-náboženskými skupinami sú tam pomerne časté, komentuje agentúra AP.

 

Izraelčan poranil útočníka výstrelom ešte predtým, než mu Palestínčan stihol ublížiť, spresnila armáda židovského štátu. Araba následne odviezli na lekárske ošetrenie.

 

Za posledný mesiac boli pri útokoch Palestínčanov zabití už ôsmi Izraelčania, väčšina z nich bodnutiami nožom. V priebehu toho istého časového obdobia zastrelila izraelská strana 31 Palestínčanov: 14-ti z nich boli Izraelčanmi označení za útočníkov a ostatní Arabi zomreli pri potýčkach s izraelskými bezpečnostnými jednotkami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies