Izrael: V kóme ležiaceho Šarona previezli po štyri a pol roku domov z nemocnice

NETKY.SK • 12 November 2010, 13:22 • 2 min
Izrael: V kóme ležiaceho Šarona previezli po štyri a pol roku domov z nemocnice

Izrael: V kóme ležiaceho Šarona previezli po štyri a pol roku domov z nemocnice

slovakia

left justify in out

img

Bývalého izraelského premiéra Ariela Šarona, ktorý upadol do kómy po viacerých mozgových porážkach v januári 2006, previezli dnes ráno po štyri a pol roku domov z nemocnice.
      Komatózneho expremiéra previezli sanitkou v sprievode zdravotníckeho tímu na jeho rodinný ranč na juhu Izraela. V izraelskom rozhlase to dnes uviedol jeden zo Šaronových lekárov.
      Šaron (82) utrpel 4. januára 2006 mozgovú príhodu a upadol do kómy, z ktorej sa už neprebral. Stalo sa tak po tom, ako zavŕšil jednostranný izraelský odsun z pásma Gazy a vytvoril vlastnú stredo-pravú stranu Kadima.
      Stranu založili po tom, ako Šaron pre svoj "plán uvoľnenia" Gazy a severného Západného brehu nezískal podporu pravicového Likudu. Tieto kroky znamenali obrat pre Šarona, ktorý si získal meno ako bývalý generál a zástanca tvrdej línie.
      Jeden z najpopulárnejších a najkontroverznejších izraelských politikov ležal po upadnutí do kómy na jednotke pre dlhodobo chorých v nemocnici Tel Hašomer pri Tel Avive.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies