Izrael útočil na dom lídra Hamasu, zahynulo už vyše 810 Palestínčanov

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 09:34 • 2 min
Izrael útočil na dom lídra Hamasu, zahynulo už vyše 810 Palestínčanov

GAZA - Izraelské letectvo podľa palestínskych zdrojov zasiahlo dnes v južnej časti pásma Gazy dom lídra Hamasu Saláha Bardavíla. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pri nálete, ku ktorému došlo južne od mesta Chán Júnis, neutrpel zranenia nik. Podľa miestnych záchranných zložiek prišiel však pri ďalšom útoku o život miestny líder radikálneho hnutia Islamský džihád. Štyridsaťpäťročný Saláh abú Hasanin zahynul pri nálete v Rafahu spolu so svojím 15-ročným synom.
      

Izraelská ofenzíva v pásme Gazy si od 8. júla vyžiadala už najmenej 810 palestínskych obetí. Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vo štvrtok vyjadril zdesenie nad izraelským útokom na školu OSN pre palestínskych utečencov v severovýchodnej časti pásma Gazy, pri ktorom prišlo o život najmenej 16 ľudí a približne 200 utrpelo zranenia. Medzi obeťami sú ženy, deti a personál OSN, uviedla agentúra Reuters. Od začiatku 17 dní trvajúcej izraelskej ofenzívy v Gaze utieklo z domovov už viac ako 140.000 miestnych obyvateľov. Mnohí z nich sa uchýlili do vyše 80 škôl, ktoré v oblasti prevádzkuje Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA). Úrad tento týždeň uviedol, že v dvoch svojich nevyužívaných školských budovách objavil ukryté rakety militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies