Sídlo EDYN v Bratislave prehĺbi vzťahy medzi Slovenskom a USA

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 19:33 • 2 min
Sídlo EDYN v Bratislave prehĺbi vzťahy medzi Slovenskom a USA

BRATISLAVA - Umiestnenie sídla Európskej siete demokratickej mládeže (EDYN) na Slovensku svedčí o tom, že rozvojová spolupráca je dôležitým elementom slovensko-amerických vzťahov.

slovakia

left justify in out

Pri príležitosti otvorenia sídla EDYN v Bratislave to uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS). Na otvorení sídla EDYN sa virtuálne zúčastnila aj bývalá šéfka americkej diplomacie Madeleine Albrightová.

 

img


"Som presvedčený o tom, že prítomnosť EDYN v Bratislave prinesie nové možnosti na realizáciu ďalších spoločných projektov, a to aj so zapojením slovenských partnerov," povedal Korčok.

 

Čoskoro by podľa neho mal byť schválený prvý projekt v Severnom Macedónsku zameraný na posilňovanie transparentnosti a environmentálneho povedomia. V projekte pritom majú byť využité aj skúsenosti slovenskej občianskej spoločnosti v oblasti tvorby nástrojov na monitorovania transparentnosti a overovania faktov v tvrdeniach politikov.

 

img


EDYN je projekt Agentúry USA pre medzinárodný rozvoj USAID - US Agency for International Development, ktorý združuje mladých politických lídrov a občianskych aktivistov so záujmom o politiku, občiansku spoločnosť a slobodné médiá v krajinách strednej, východnej a juhovýchodnej Európy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies