Izrael ostreľuje južný Libanon v reakcii na útok mínometnými granátmi

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 17:00 • 2 min
Izrael ostreľuje južný Libanon v reakcii na útok mínometnými granátmi

JERUZALEM - Izraelská armáda vo štvrtok vyhlásila, že uskutočňuje nálety na južný Libanon.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda vo štvrtok vyhlásila, že uskutočňuje nálety na južný Libanon. Urobila tak po tom, čo jeden z dvoch mínometných granátov vypálených z libanonského územia vybuchol v spornej pohraničnej oblasti. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Libanonské jednotky vystrelili smerom na Izrael dva mínometné granáty. Jeden z nich dopadol ešte na územie Libanonu a ďalší do pohraničnej oblasti medzi Izraelom a Libanonom, píše Reuters. "Izraelská armáda v reakcii na tieto útoky v súčasnosti ostreľuje oblasť, z ktorej boli (mínometné granáty) vypálené," uvádza sa vo vyhlásení izraelských ozbrojených síl. 

Libanonská štátna tlačová agentúra ANI informovala, že viac ako 15 izraelských delostreleckých granátov zasiahlo oblasť v blízkosti obcí Halta a Kfar Šuba. Izrael a Libanon sú de facto stále vo vojnovom konflikte a na hranicu medzi oboma susednými štátmi dohliadajú Dočasné jednotky OSN v Libanone (UNIFL). K poslednej cezhraničnej paľbe došlo v apríli, keď Izrael bombardoval Libanon v reakcii na vypálenie rakiet z libanonského územia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Providence
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies