Očkovanie proti koronavírusu v Japonsku sa má začať v prvej polovici 2021

NETKY.SK • 5 Jún 2020, 9:35 • 2 min
Očkovanie proti koronavírusu v Japonsku sa má začať v prvej polovici 2021

TOKIO - Japonská vláda plánuje začať s očkovaním proti novému koronavírusu SARS-CoV-2 v prvej polovici roku 2021, uviedla agentúra TASS s odvolaním sa na piatkové vyhlásenie japonského ministra zdravotníctva Kacunobua Katóa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Usilujeme sa o čo najskoršie zavedenie (vakcíny); naším cieľom je prvá polovica roku 2021," povedal pre japonskú štátnu televíziu. Kató uviedol, že na jej vývine sa podieľajú popredné japonské farmaceutické spoločnosti a výskumné inštitúcie.

 

V Japonsku zaznamenali doposiaľ 17.700 prípadov nákazy koronavírusom, z toho 920 úmrtí. Viac ako 15.500 ľudí sa z ochorenia vyliečilo.

 

 

Japonské hlavné mesto Tokio vydalo v utorok pre svojich obyvateľov varovanie, aby nevychádzali z domu, ak to nie je nevyhnutné, a aby obmedzili spoločenské kontakty. Stalo sa tak po tom, čo došlo k opätovnému nárastu počtu infikovaných.

 

Krajina pritom len 25. mája zrušila núdzový stav, keďže pandémiu COVID-19 sa podarilo dostať pod kontrolu. Odborníci vysvetľujú, že nárast prípadov nákazy súvisí so zvýšeným presunom ľudí, ktorý nastal od polovice mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona