Izrael obvinil pracovníka OSN z napomáhania hnutiu Hamas v pásme Gazy

NETKY.SK • 9 August 2016, 18:16 • 2 min
Izrael obvinil pracovníka OSN z napomáhania hnutiu Hamas v pásme Gazy

JERUZALEM - Izraelské úrady zatkli palestínskeho zamestnanca Organizácie Spojených národov v Gaze a obvinili ho zo zneužitia funkcie na pomoc fundamentalistickému hnutiu Hamas, ktoré spravuje teritórium pásma Gazy, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Wahíd Burš pracoval ako inžinier pre Rozvojový program OSN (UNDP) od roku 2003. Izraelská bezpečnostná služba Šin Bet doplnila, že obvinenie voči 38-ročnému mužovi vzniesli dnes. Burš pripustil, že zdroje UNDP použil na vybudovanie móla pre námorné sily Hamasu. Podľa Šin Betu sa tiež priznal, že podriadených manažérov presvedčil, aby spomedzi všetkých obydlí zničených v ozbrojených konfliktoch s Izraelom uprednostňovali rekonštrukciu takých domov, ktoré sa nachádzali v oblastiach obývaných príslušníkmi Hamasu.

 

Izrael tiež obvinil ďalšieho nemenovaného manažéra charitatívnej organizácie World Vision z údajného tunelovania miliónov dolárov. Za ukradnuté prostriedky sa mali budovať pašerácke tunely hnutia Hamas, kupovať zbrane a stavať vojenské základne pre týchto militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies