Ivan Gašparovič prijal budúceho prezidenta Andreja Kisku, zhovárali sa dve hodiny!

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 18:32 • 2 min
Ivan Gašparovič prijal budúceho prezidenta Andreja Kisku, zhovárali sa dve hodiny!

BRATISLAVA - Úradujúci prezident Ivan Gašparovič sa v Tatranskej Javorine stretol so svojím nástupcom Andrejom Kiskom.

slovakia

left justify in out

Stretnutie, ktoré inicioval Gašparovič, trvalo približne dve hodiny, informoval tím Andreja Kisku. "Hovorili spolu o niektorých praktických otázkach spojených s dňom inaugurácie nového prezidenta a fungovaním prezidentského úradu v období prechodu. V rozhovore sa dotkli aj niektorých otázok zahraničnej politiky, napríklad summitu prezidentov V4 s nemeckým prezidentom v Budapešti 16. júna."

 

Kiska, ktorý 15. júna Gašparoviča vo funkcii vystrieda, prejavil záujem o stretnutie s úradujúcou hlavou štátu krátko po druhom kole prezidentských volieb. Prezidentovi začiatkom apríla odoslal list, v ktorom ho o rozhovor žiadal. Gašparovič odpovedal začiatkom mája, stretnutie odmietol. V rozhovore pre agentúru SITA Gašparovič tento týždeň vyhlásil, že sa mu nepáčilo, že ho zvolený prezident Andrej Kiska po voľbách žiadal o stretnutie najskôr e-mailom. Prezident dostal 10. apríla od Andreja Kisku e-mail s fotokópiou listu, v ktorom ho o stretnutie žiadal, v priebehu toho istého dňa do kancelárie hlavy štátu doručili aj list. Gašparovič tiež tvrdil, že stretnutia úradujúcich prezidentov s ich nástupcami nie sú vo svete bežné a prekážalo mu aj to, ako s ním Andrej Kiska po voľbách komunikoval cez médiá o tom, čo môže a čo nie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies