Ubytovanie vo vesmíre? V roku 2027 to nebude problém!

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 14:40 • 2 min
Ubytovanie vo vesmíre? V roku 2027 to nebude problém!

Projektanti očakávajú, že hotel bude môcť ubytovať až 400 hostí, ktorí budú mať prístup do barov, reštaurácií, kúpeľov, no do konca aj do kín, či koncertných sál. Samozrejme, chýbať nebudú ani salóny na pozorovanie Zeme

slovakia

left justify in out

Gravitácia na tomto mieste bude podobná gravitácii na Mesiaci, čo znamená, že ubytovať sa budú môcť len osoby, ktoré sa prihlásia do špeciálneho tréningu v beztiažovom stave, ktorý musia úspešne splniť. Hotel sa otočí okolo Zeme každých 90 minút.

 

img

 

O tento projekt sa postará spoločnosť Orbital Assembly Corporation. Očakáva sa, že celý vizionársky megaprojekt bude nejakou „rotujúcou vesmírnou stanicou navrhnutou na produkciu rôznych úrovní umelej gravitácie“.

 

„Stanica bude od začiatku navrhnutá tak, aby vyhovovala tak národným vesmírnym agentúram vykonávajúcim výskum s nízkou gravitáciou, ako aj vesmírnym turistom, ktorí chcú zažiť život na veľkej vesmírnej stanici s pohodlím s nízkou gravitáciou s pocitom príjemného hotela,“ uvádza spoločnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies