Islanders vykúpia DiPietra zo zmluvy, najskôr pôjde na waiver listinu

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 10:32 • 2 min
Islanders vykúpia DiPietra zo zmluvy, najskôr pôjde na waiver listinu

NEW YORK - Brankár Rick DiPietro v tíme zámorskej NHL New York Islanders končí. Klub sa rozhodol vykúpiť ho zo zmluvy, ktorá mala trvať ešte osem sezón s ročným príjmom 4,5 milióna dolárov. Niekdajšia veľká gólmanská nádej a jednotka draftu z roku 2000 sa v drese "ostrovanov" výraznejšie nepresadila.

slovakia

left justify in out

Islanders podľa zámorských médií zaradia DiPietra v utorok v súlade s pravidlami na waiver listinu nechránených hráčov, odkiaľ si ho ale s najväčšou pravdepodobnosťou nestiahne žiadny klub. Potom sa stane voľným hráčom a jeho terajší zamestnávateľ mu bude vyplácať 1,5 milióna amerických dolárov počas nasledujúcich 16 rokov.

"Je to extrémne ťažké rozhodnutie vykúpiť Ricka z kontraktu, pretože o jeho nadšení víťaziť a snahe o najlepšie výkony v drese Islanders neboli nikdy pochybnosti," uviedol pre Newsday generálny manažér newyorského klubu Garth Snow.

DiPietro podpísal s Islanders v septembri 2006 zmluvu na 15 rokov za 67,5 milióna dolárov, čo bol historicky najdlhší oficiálny kontrakt v NHL. Už onedlho ho ale začali trápiť zranenia a tie poznačili jeho kariéru. V uplynulej skrátenej sezóne odohral za "ostrovanov" iba tri duely s priemerom inkasovaných gólov 4,09 a percentuálnou úspešnosťou zákrokov 85,5. Klub ho potom poslal na farmu v Bridgeporte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies