Island pre poruchu strediska letovej kontroly dočasne uzavrel vzdušný priestor

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 07:31 • 2 min
Island pre poruchu strediska letovej kontroly dočasne uzavrel vzdušný priestor

REYKJAVÍK - Island v stredu nakrátko uzavrel svoj vzdušný priestor kvôli poruche na stredisku letovej kontroly. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na spoločnosť Isavia, ktorá prevádzkuje letiská a vzdušnú navigáciu v tejto ostrovnej severskej krajine.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť nepovolila leteckú prevádzku nad Islandom, kým sa pracovalo na odstránení problému so systémom spracovávajúcim letové údaje. Poruchu sa však podarilo vyriešiť a prevádzka strediska letovej kontroly sa vrátila do normálu, potvrdil predstaviteľ Isavie Gudni Sigurdsson.


Britský poskytovateľ riadenia letovej prevádzky NATS uviedol, že niekoľko letov bolo v dôsledku odstávky zmieneného islandského strediska odklonených do Británie, trasy iných spojov boli zmenené tak, aby sa vyhli Islandu. Koľko liniek dnešná odstávka postihla, hovorca NATS Paul Beauchamp nespresnil.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies