Island odstrelil Lewandowski. Máme čo analyzovať, vraví kouč

NETKY.SK • 14 November 2015, 13:27 • 2 min
Island odstrelil Lewandowski. Máme čo analyzovať, vraví kouč

VARŠAVA - Futbalisti Islandu, ktorí 17. novembra v Žiline nastúpia v medzištátnom prípravnom stretnutí proti Slovákom, prehrali v piatok vo Varšave s Poliakmi 2:4.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénerskej dvojice Lars Lagerbäck, Heimir Hallgrímsson sa síce už v 4. min ujali vedenia zásluhou Gylfiho Sigurdssona z pokutového kopu, ale po zmene strán inkasovali štyri góly. Za stavu 2:2 sa v rozpätí štyroch minút dvakrát presadil kanonier Robert Lewandowski a rozhodol o triumfe domácich.

"Po tomto zápase už rozumiem, prečo je Poľsko zbláznené do futbalu. Gratulujem mu k víťazstvu. Máte skutočne dobrý tím, čo dokáže nadchnúť. Ani sa nečudujem, že sa už neviete dočkať šampionátu. Po prvý raz, čo sme pri kormidle, sme inkasovali štyri góly za jeden polčas. U nás to teda nie je zvyk, z čoho sme nešťastní, ale tentoraz sme čelili naozaj kvalitnému súperovi. Ak by sme sa s Poliakmi stretli na ME, nesmieme zopakovať náš výkon z druhého polčasu. Z tohto duelu sme získali mnoho cenných poznatkov na analýzu. Poľsko považujem za jeden z najsilnejších tímov Európy," citoval server sport.pl kouča Hallgrímssona.

Vo Varšave išlo o súboj dvoch výberov, čo z kvalifikácie priamo postúpili na ME do Francúzska 2016. Poliaci v D-skupine obsadili 2. priečku za Nemcami, Islanďanov prekonali v tabuľke "áčka" iba Česi.

Výsledok - piatok:
Poľsko - Island 4:2 (0:1)
Góly: 76. a 80. R. Lewandowski, 52. Grosicki, 66. Kapustka - 4. G. Sigurdsson (z pok. kopu), 69. Finnbogason


Zostava Islandu: Kristinsson - Saevarsson, Eyjólfsson, R. Sigurdsson, Skúlason - Traustason, G. Sigurdsson, Gunnarsson (46. Sigurjónsson), B. Bjarnason (46. E. Bjarnason) - Sigthórsson (16. Finnbogason), Bödvarsson (78. Gudmundsson)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies