AKTUALIZOVANÉ: Podľa strany Smer-SD je ministerka Kolíková zapletená do pofidérnych kšeftov

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 17:51 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Podľa strany Smer-SD je ministerka Kolíková zapletená do pofidérnych kšeftov

BRATISLAVA – Konateľka firmy, ktorej spoločníčkou je údajne aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), bola v januári 2020 odsúdená za spreneveru.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 20. apríla 20:20

Na tlačovej besede o tom informoval predseda strany Smer-SD Robert Fico. Priblížil, že konateľka firmy MK REAL Zdena Ivanková, bola odsúdená Okresným súdom Bratislava III na 18 mesiacov podmienečne za spreneveru 15 780 eur.

 

Má ísť o rodinnú firmu Kolíkovcov

Podľa Fica ide o rodinnú firmu Kolíkovcov, ktorej konateľom je aj brat ministerky spravodlivostiLíder strany uviedol, že spoločnosť sa zaoberá predovšetkým správou bytových domov. Ivanková bola odsúdená za to, že v rokoch 2016 až 2017 z účtu firmy neoprávnene vyberala peniaze pre vlastnú potrebu. Tie pritom patrili vlastníkom bytových domov v Moste pri Bratislave (okres Senec).

 


 

Kolíková podiel vo firme zdedila

Ministerka spravodlivosti zareagovala na tlačovú besedu slovami, že podiel v spomínanej firme zdedilla po smrti otca, ktorý určitý podiel tiež prepísal aj na jej brata a matku. 

 

"Moja nevlastná sestra ostala naďalej konateľkou. Je pre mňa novou informáciou, že spáchala trestný čin, čo mi je úprimne ľúto. S ohľadom na to je zrejmé, že už nemôže byť ďalej konateľkou. Z uvedeného vyplýva, že za dané konanie nie som osobne zodpovedná a úprimne nerozumiem, čo mi tým chcel poslanec Fico odkázať,“ povedala šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková.

 

Kolíková uviedla, že sa neobáva žiadnych ďalších pokračovaní smerom k jej osobe. Zároveň vyzvala Roberta Fica, „aby jeho budúce útoky, nech sú akejkoľvek intenzity a hrubosti, smeroval výlučne k mojej osobe a nie k blízkym príbuzným, čo považujem za úbohé“.

Ministerka sa domnieva, že predseda strany Smer sa jej rodine „venuje“, pretože je predmetom verejnej diskusie kolúzna väzba. „Súčasne, keď na tejto parlamentnej schôdzi má byť prerokovaný návrh zákona o obetiach trestných činov, ku ktorému bol v hrubom rozpore s legislatívnym procesom navrhnutý smerácky poslanecký návrh na skrátenie kolúznej väzby v rozsahu, ktorý považujem za neprijateľný,“ pokračovala Kolíková.

 

Dodala, že s ohľadom na závery pondelňajšej Koaličnej rady verí, že návrh v parlamente neprejde. „Tak sa javí, že asi stojím Ficovi a jeho partii absolútne v ceste, aby dostali svojich ľudí von z väzby,“ uzavrela Kolíková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies