Islamský štát zaútočil na Asadove sily na východe Sýrie

NETKY.SK • 2 Október 2015, 16:50 • 2 min
Islamský štát zaútočil na Asadove sily na východe Sýrie

BEJRÚT - Militanti z organizácie Islamský štát (IS) zaútočili dnes na niektoré štvrte východosýrskeho mesta Dajr az-Zaur kontrolované vládnymi jednotkami, ako aj na leteckú základňu ležiacu južne od mesta.

slovakia

left justify in out

Lietadlá sýrskych vzdušných síl dnes bombardovali jednu zo štvrtí Dajr az-Zaur, ako aj okolie leteckej základne. Správy o aktivite sýrskeho letectva v tejto oblasti sa objavili deň po tom, ako sýrske provládne médiá priniesli informácie o útokoch ruských vojenských lietadiel na oblasti provincie Dajr az-Zaur ovládané Islamským štátom.

 

Ruské vzdušné sily podnikajú od stredy v Sýrii nálety na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), pričom podľa údajov ministerstva obrany ruské lietadlá zasiahli už viac ako desať cieľov. Zničená bola napríklad továreň na výrobu výbušnín, veliteľské stanovište v horách, ako aj sklad zbraní.

Ruské nálety sú novým veľkým zlomom vo viac ako štyri roky trvajúcom sýrskom konflikte a prišli po sérii ústupov armády Moskvou podporovaného prezidenta Bašára Asada.

 

Vládne sily v posledných mesiacoch ustúpili nielen pred Islamským štátom na východe a v strede krajiny, ale aj pred koalíciou Džajš al-Fatah na severozápade Sýrie, kde jej postup ohrozil prístup Asadovej armády k pobrežným provinciám, ktoré sú baštami prezidentových prívržencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies