Islamský štát sa prihlásil k útoku na sídlo jemenského prezidenta

NETKY.SK • 28 Január 2016, 17:26 • 2 min
Islamský štát sa prihlásil k útoku na sídlo jemenského prezidenta

KÁHIRA - Militantná organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k zodpovednosti za dnešný bombový útok pred prezidentským palácom v jemenskom meste Aden - dočasným sídlom prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Islamský štát vo vyhlásení uviedol, že útok spáchal samovražedný atentátnik, ktorý sa odpálil v aute naloženom výbušninami. Údajne išlo o Holanďana s menom abú Hanífa Hollandí.


Islamský štát ďalej tvrdil, že pri útoku zahynulo približne desať členov palácovej stráže a ďalších 20 utrpelo zranenia.


Podľa Reuters sa pravosť vyhlásenia a totožnosť útočníka neporadilo bezprostredne overiť.


Vojna v Jemene si vyžiadala už takmer 6000 ľudských životov a uvrhla túto chudobnú krajinu do humanitárnej krízy. V konflikte stoja šiitskí povstalci a vojaci verní bývalému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi proti medzinárodne uznávanej vláde prezidenta Hádího, ktorú od marca 2015 podporuje náletmi koalícia na čele so Saudskou Arábiou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies