Islamský štát prepustil 93 zajatých sýrskych Kurdov

NETKY.SK • 4 November 2014, 10:34 • 2 min
Islamský štát prepustil 93 zajatých sýrskych Kurdov

BEJRÚT - Militanti z extrémistického hnutia Islamský štát (IS) prepustili 93 sýrskych Kurdov, ktorých zajali ešte vo februári tohto roka. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

Extrémisti z IS zajali zhruba 100 Kurdov počas ich presunu zo severnej Sýrie do irackého Kurdistanu. Obvinili ich z členstva v kurdskej Strane demokratickej únie (PYD), ktorej ozbrojené krídlo bojuje proti islamistom. Islamský štát prepustil všetkých okrem šiestich Kurdov ešte v pondelok. Doposiaľ nie je jasné, z akého dôvodu došlo k prepusteniu zajatcov.

 

Zvyšných rukojemníkov IS obvinil z krádeže a potrestá ich odťatím pravej ruky, dodalo SOHR.

 

Desaťtisíce sýrskych Kurdov tento roka ušli do Iraku pred postupom Islamského štátu v Sýrii. Militanti z IS v uplynulých týždňoch zintenzívnili svoje útoky na sýrske kurdské mesto Kobané a okolité oblasti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies