Islamský štát podnikol v Mosule protiofenzívu, časť územia dobyl naspäť

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 14:47 • 2 min
Islamský štát podnikol v Mosule protiofenzívu, časť územia dobyl naspäť

MOSUL - Militantné hnutie Daíš sa pustilo v noci zo štvrtka na piatok do protiofenzívy, zaútočilo na vládne jednotky obliehajúce centrum druhého najväčšieho irackého mesta Mosul a dobylo naspäť istú časť jeho územia. Informuje o tom agentúra Associated Press (AP) s odvolaním sa na predstaviteľa irackej armády, ktorý si prial zostať v anonymite.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bojovníkom z Daíšu, známeho aj ako Islamský štát (IS), sa podľa neho podarilo posunúť bojovú líniu zhruba o 75 metrov v neprospech vládnych jednotiek. Podľa doterajších správ už IS držalo v Mosule len územie s rozlohou zhruba jedného kilometra štvorcového.

Nová protiofenzíva Daíšu sa podľa predstaviteľa irackej armády uskutočnila v piatok krátko po polnoci a zúčastnilo sa na nej od päťdesiat do sto bojovníkov IS.

Agentúra AP cituje aj predstaviteľa nemocnice v centre Mosulu, ktorý uvádza, že po piatkových bojoch prijali viac ako desať zranených vojakov irackej armády.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies