Islamskí militanti pohrozili zabitím nemeckých zajatcov

NETKY.SK • 24 September 2014, 14:34 • 2 min
Islamskí militanti pohrozili zabitím nemeckých zajatcov

MANILA - Militanti napojení na al-Kájdu pohrozili zabitím dvoch nemeckých zajatcov, ktorých zadržiavajú od apríla, ak Nemecko nezastaví podporu americkej akcie proti teroristom Islamského štátu, uviedla monitorovacia agentúra SITE.

slovakia

left justify in out

Filipínski predstavitelia bezpečnosti v stredu uviedli, že preverujú správu tajných služieb o hrozbách malej, no násilnej skupiny Abú Sajjáfa, ktorá za Nemcov tiež požaduje odstupné vo výške v prepočte takmer 4 a pol milióna eur. "Zadržiavajú ich údajne tu, no čo sa týka tých požiadaviek, tie preverujeme," povedal predstaviteľ polície Abraham Orbita.

 

Abú Sajjáf sa stal známy pred 15 rokmi únosmi cudzincov, znásilňovaním a vydieraním. Má spojenie na al-Kájdu a v poslednom čase sa koncentruje na únosy za výkupné a inú kriminálnu činnosť. Vo svojej správe na Twitteri militanti uviedli, že ak ich požiadavky nebudú do 15 dní splnené, jedného z rukojemníkov zabijú, uviedla SITE. Veľvyslanectvo Nemecka v Manile sa odmietlo k udalosti vyjadriť. 

 

Podľa médií dvoch Nemcov, ženu a muža, uniesli ozbrojenci z jachty na ktorej sa plavili medzi malajzijským Borneo a južnými Filipínami. Militanti Abú Sajjáfa zadržiavajú na juhu Filipín aj jedného Holanďana, Japonca a niekoľko Filipínčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies