Islamská strana v Belgicku ide do volieb s cieľom vytvoriť Islamský štát!

NETKY.SK • 8 Apríl 2018, 07:46 • 2 min
Islamská strana v Belgicku ide do volieb s cieľom vytvoriť Islamský štát!

BRUSEL - A je to tu! Belgická islamská politická strana Partij Islam posiela do blížiacich sa regionálnych volieb kandidátov do 28 obcí a vyhlásila, že jej cieľom je vytvorenie Islamského štátu.

slovakia

left justify in out

Partij Islam má dobré šance v oblastiach s vysokým počtom moslimov, ako je napríklad Molenbeek alebo Anderlecht, kde už strana má nejaké zastúpenie.

 

Radný v Anderlechte, Redouane Ahrouch, ktorý je zároveň pokladníkom strany, pre belgické médiá povedal: "Naším cieľom je stopercentný Islamský štát."

 

Ahrouch, ktorý pracuje ako vodič autobusu, hovorí, že sa mu veľa žien sťažovalo, že ich muži sexuálne obťažovali a dotýkali sa ich. Jeho riešením je rozdeliť verejnú dopravu podľa pohlaví, aby mohli mať ženy vlastné autobusy. Zaujímavé na tom je práve to, že sexuálne násilie voči ženám všetkého druhu sa v Európe enormne zvýšilo práve s príchodom migrantov, väčšinou moslimských.

 

Strana tiež trvá na tom, že by ženám malo byť dovolené nosiť islamský závoj kdekoľvek chú a že všetky školy by mali povinne ponúkať jedlá, ktoré sú halal. Európsky súd pre ľudské práva vlani potvrdil belgický zákaz nosenia islamského závoja na verejnosti.

 

Belgický vládny sekretár pre azyl a migráciu Theo Francken na postoje strany zaútočil: "Ženy v ich šaría svete nemajú práva. A začína to oddelenou verejnou dopravou. Som touto islamskou stranou znechutený. Pľuje na Európu."

 

Kým dnes sú fantázie islamistov v Belgicku ešte stále len fantáziami, demografický vývoj naznačuje, že nemusí trvať dlho a stanú sa realitou. Server stredoevropan.cz, ktorý o probléme informoval, upozornil na to, že do 20 rokov budú mať napríklad Antverpy väčšinovú nebelgickú populáciu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies