Islamistickí militanti zaútočili na alžírskych colníkov v Tunisku

NETKY.SK • 24 August 2015, 12:24 • 2 min
Islamistickí militanti zaútočili na alžírskych colníkov v Tunisku

TUNIS - Islamistickí militanti zaútočili v nedeľu na skupinu alžírskych colníkov, pričom jedného z nich usmrtili a ďalších troch zranili. Informovali o tom dnes tuniské bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Útok na auto colnej správy sa odohral v tuniskej provincii Kasrajn v pohraničí s Alžírskom, kde islamistickí militanti patriaci k skupine Ukbu ibn Náfiho, napojenej na teroristickú sieť al-Káida, veľmi často podnikajú útoky na príslušníkov polície, armády a zamestnancov štátnej správy.

 

Jedného z alžírskych veliteľov tejto skupiny, pomenovanej po arabskom generálovi zo 7. storočia Ukbovi ibn Náfim, tuniské úrady obviňujú aj zo zosnovania marcového útoku v Bardo v tuniskej metropole.

 

Múzeum Bardo je najprestížnejším a najnavštevovanejším v Tunisku. Vystavených je v ňom vyše 8000 artefaktov, pričom múzeum preslávili najmä farebné rímske mozaiky. Útok na múzeum podnikli 18. marca dvaja Tunisania vyzbrojení samopalmi typu Kalašnikov. Zabili 21 turistov, prevažne z Nemecka, Poľska, Španielska a Talianska, a jedného policajta.

 

Tuniské úrady po atentáte začali rozsiahle pátranie po iniciátoroch útoku a razie proti islamistom v krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies