Írski námorníci našli pri záchrane migrantov ďalších 17 mŕtvych

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 05:42 • 2 min
Írski námorníci našli pri záchrane migrantov ďalších 17 mŕtvych

RÍM - Mŕtve telá ďalších 17 migrantov sa vo štvrtok popoludní našli na palube plavidla v Stredozemnom mori, ktoré predtým vyslalo núdzové volanie, informovali talianske médiá s odvolaním sa na tamojšiu pobrežnú stráž.

slovakia

left justify in out

Podľa nich privolaná posádka lode írskeho námorníctva James Joyce zachránila pri operácii aj 452 ľudí v núdzi. Migranti sa podľa prvých výsledkov vyšetrovania zrejme udusili v nákladných priestoroch plavidla splodinami z motora.

 

Celkove sa dnes z vôd Stredozemného mora podarilo pri ôsmich operáciách zachrániť 1128 migrantov.

 

V stredu objavili pri inej záchrannej akcii v kaluži paliva mŕtve telá 22 migrantov vrátane 21 žien. Nachádzali sa v gumovom člne pri líbyjskom pobreží len niekoľko hodín po tom, čo sa plavidlo vydalo na cestu do Talianska.

 

Podľa aktualizovaných údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) dorazilo v tomto roku do Talianska vodnou cestou doteraz celkove 79.861 utečencov, respektíve migrantov, a to predovšetkým z Líbye.

 

Nebezpečná trasa sa stala osudnou pre takmer 3000 ďalších.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies