Iránčania vykázali bulharský vládny špeciál s premiérom a exkráľom na palube zo svojho vzdušného priestoru

NETKY.SK • 29 November 2017, 18:20 • 2 min
Iránčania vykázali bulharský vládny špeciál s premiérom a exkráľom na palube zo svojho vzdušného priestoru

RIJÁD - O neobvyklom dianí okolo bulharského vládneho špeciálu na palube s premiérom Bojkom Borisovom i expremiérom, bývalým kráľom Simeonom Sakskoburggotským, ku ktorému došlo v utorok v iránskom vzdušnom priestore, informovala dnes zo saudskoarabského Rijádu šéfka bulharskej diplomacie Ekaterina Zacharievová.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov vládny špeciál smeroval do Saudskej Arábie, keď ho Irán vyzval na opustenie svojho vzdušného priestoru. Posádka sa neodkladne vrátila do Turecka, odkiaľ potom pokračovala do cieľovej krajiny cez iracký vzdušný priestor. 

 

Ako uviedlo iránske ministerstvo zahraničných vecí v Teheráne, bulharský vládny špeciál sa mierne odchýlil od plánovaného kurzu, a preto jeho posádku vyzvali, aby opustila vzdušný priestor krajiny.

 

Úradujúceho šéfa iránskeho zastupiteľského úradu v Sofii predvolali na tamojšie ministerstvo zahraničných vecí. Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Bulharsko, ktoré sa v prvý deň budúceho roka ujme úradujúceho predsedníctva v Európskej únii, má záujem o zintenzívnenie hospodárskych vzťahov so Saudskou Arábiou. Simeon Sakskoburggotský sprevádza premiéra na tejto návšteve vzhľadom na vynikajúce kontakty, ktoré má s tamojším kráľovským dvorom ešte z obdobia, ktoré strávil v exile.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies