Irán vyzval OPEC, aby neprijímal unáhlené rozhodnutia o produkcii

NETKY.SK • 28 Február 2011, 12:43 • 2 min
Irán vyzval OPEC, aby neprijímal unáhlené rozhodnutia o produkcii

Irán vyzval OPEC, aby neprijímal unáhlené rozhodnutia o produkcii

slovakia

left justify in out

img

Keď sa situácia v Líbyi upokojí, aj ceny ropy klesnú späť na predkrízovú úroveň. Vyhlásil to dnes iránsky guvernér Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) Mohammad Alí Chatíbí. Odporučil zároveň ropnému kartelu, aby neprijímal unáhlené rozhodnutia o zvýšení produkcie na upokojenie situácie na trhu.
      "Hneď ako sa situácia v Líbyi upokojí a vráti sa k normálu, vrátia sa aj ceny ropy na predchádzajúcu úroveň," povedal Chatíbí, podľa ktorého za súčasným rastom cien ropy sú "psychologické faktory".
      Iránsky guvernér zopakoval výzvu Teheránu ostatným členom OPEC, aby nepodnikali unáhlené kroky a nezvyšovali ťažbu v snahe stlačiť ceny komodity smerom nadol. Pripomenul, že situácia v regióne je zatiaľ nejasná.
      Cena ropy vytrvalo rastie pod vplyvom protivládnych nepokojov na Blízkom východe a najmä na severe Afriky, v Líbyi, ktorá dramaticky zredukovala ťažbu a export komodity.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies