Irán poskytol palestínskemu hnutiu Hamas raketovú technológiu

NETKY.SK • 5 August 2014, 06:48 • 2 min
Irán poskytol palestínskemu hnutiu Hamas raketovú technológiu

TEHERÁN - Irán poskytol radikálnemu palestínskemu hnutiu Hamas raketovú technológiu na obranu proti izraelským útokom. Uviedol to v pondelok popredný iránsky činiteľ, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tajomník hlavnej iránskej arbitrážnej rady pre právne a náboženské otázky Mohsen Rezáí podľa štátnej televízie tiež povedal, že Hamas by mal hĺbiť tunely, ktoré by používal ako úkryty pre obyvateľstvo Gazy pred izraelskými útokmi.

 

"Palestínske rakety odporu sú darom iránskeho transferu technológií. Musíme poskytovať obrannú a vojenskú technológiu Palestínčanom, aby mohli za blokády vyrábať zbrane a brániť sa," vyhlásil Rezáí.

 

Bývalý veliteľ Revolučných gárd tiež vyzval Hamas, aby zajímal izraelských vojakov a používal ich na vyjednávanie v rámci boja proti Izraelu.

 

Iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí vyzval minulý týždeň moslimov po celom svete, aby pomohli vyzbrojovať Palestínčanov v Predjordánsku a pásme Gazy na obranu proti Izraelu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies