Irán na vojenskej prehliadke predviedol raketu s dosahom na Izrael

NETKY.SK • 22 September 2010, 11:04 • 2 min
Irán na vojenskej prehliadke predviedol raketu s dosahom na Izrael

Irán na vojenskej prehliadke predviedol raketu s dosahom na Izrael - Politika Irán dnes na vojenskej prehliadke pri príležitosti 30. výročia začiatku vojny s Irakom v Teheráne vystavil modernú raketu schopnú dosiahnuť Izrael.

slovakia

left justify in out

img

Irán dnes na vojenskej prehliadke pri príležitosti 30. výročia začiatku vojny s Irakom v Teheráne vystavil modernú raketu schopnú dosiahnuť Izrael.
      Raketa Sadžíl      na pevné palivo má najdlhší dolet spomedzi rakiet v iránskom arzenáli - až 2000 kilometrov.
      Irán v uplynulých rokoch dramaticky urýchlil svoj raketový program a zvýšil tak medzinárodné znepokojenie, že môže spôsobiť hrozbu pre Izrael a arabské štáty, ktoré sú spojencami USA. Niektoré arabské štáty sú hostiteľmi amerických vojenských základní.
      Teherán otestoval zmodernizovanú verziu strely Sadžíl v decembri minulého roka, aby demonštroval, že je schopný odraziť akýkoľvek vojenský útok na svoje jadrové zariadenia.
      Na dnešnej vojenskej prehliadke sa objavilo aj iránske bezpilotné bombardovacie lietadlo, ktoré prezident Mahmúd Ahmadínežád nazval "veľvyslancom smrti".

Zdroj: TASR/Assocciated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies