Iracký utečenec okradol v českej Folmave barmana

NETKY.SK • 11 Január 2016, 13:00 • 2 min
Iracký utečenec okradol v českej Folmave barmana

FOLMAVA - Traja irackí utečenci, ktorí v Nemecku čakajú na udelenie azylu, vyrazili v noci na piatok zabaviť sa do jedného z nočných klubov vo Folmave v českom Domažlickom okrese. Jeden z nich tam podľa polície okradol barmana, informoval server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Devätnásťročný mladík krátko pred treťou hodinou rannou odcudzil z neuzamknutej zásuvky za barom peňaženku s finančnou hotovosťou 2500 eur," uviedla hovorkyňa polície Dagmar Brožová.

 

Po krádeži si všetci traja cudzinci sadli do taxíka a odišli. Barman medzitým krádež zistil a zavolal taxikárovi, ktorý už bol s pasažiermi v Nemecku.

 

"Otočil sa a išiel s nimi späť, pričom páchateľ, ktorý mal pri sebe odcudzenú 'kasírtašku', z auta vyskočil," doplnil domažlický policajný riaditeľ Lubomír Martinec s tým, že nemecká polícia ho obratom zadržala.

 

Taxikár potom doviezol do ČR zvyšných dvoch utečencov, ktorých si prevzala cudzinecká polícia a v prípade figurujú ako svedkovia.

 

"V rámci trestného konania teraz cestou právnej pomoci požiadame nemeckých kolegov o výsluch podozrivého," uzavrel Martinec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies