Iracké vzdušné sily zasiahli konvoj vodcu IS Bagdádího, medzi obeťami nie je

NETKY.SK • 12 Október 2015, 07:15 • 2 min
Iracké vzdušné sily zasiahli konvoj vodcu IS Bagdádího, medzi obeťami nie je

BAGDAD - Pri leteckom útoku na zhromaždenie príslušníkov Islamského štátu (IS) v meste v západnom Iraku zahynulo dnes viacero lídrov tejto extrémistickej skupiny, medzi mŕtvymi však nie je najvyšší vodca IS Abú Bakr Bagdádí. Informovali o tom podľa agentúry Reuters nemocničné zdroje a miestni obyvatelia.

slovakia

left justify in out

Iracká armáda predtým oznámila, že jej vzdušné sily pri dvoch náletoch zasiahli miesto stretnutia lídrov IS a konvoj vezúci Bagdádího na stretnutie v západoirackej provincii Anbar v blízkosti hranice so Sýriou.


Podľa armádneho vyhlásenia nebol osud lídra militantov, ktorý sa vyhlásil za vodcu samozvaného kalifátu v oblastiach Sýrie a Iraku ovládaných Islamským štátom, bezprostredne po náletoch známy.


"Iracké vzdušné sily bombardovali konvoj teroristu Abú Bakra Bagdádího, keď smeroval do Karably na stretnutie s veliteľmi Dáiš-u (Islamského štátu)," uviedla armáda vo vyhlásení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies