Iracká armáda vytlačila Islamský štát z kľúčovej rafinérie Bajdží

NETKY.SK • 16 Október 2015, 17:12 • 2 min
Iracká armáda vytlačila Islamský štát z kľúčovej rafinérie Bajdží

BAGDAD - Iracká armáda dnes oznámila, že vytlačila militantov z organizácie Islamský štát (IS) z kľúčovej rafinérie pri meste Bajdží.

slovakia

left justify in out

Vládne sily a polovojenské šiitské oddiely dobyli späť okrem rafinérie aj neďaleké mesto Siníja, uviedla iracká armáda bez ďalších podrobností.

 

O osude mesta Bajdží, ktoré leží približne 250 kilometrov severne od Bagdadu, sa takisto nezmienila. Do rúk militantov z Islamského štátu padlo ešte vlani počas ich bleskového ťaženia na severe Iraku.

 

Bajdží je strategicky významné, keďže leží na ceste do 150 kilometrov vzdialeného Mósulu, druhého najväčšieho irackého mesta, ktoré ovláda Islamský štát, uviedla agentúra AP.

 

Iracká armáda 14. októbra oznámila, že spustila ofenzívu zameranú na opätovné dobytie Bajdží. Vojaci a šiitskí bojovníci zaútočili na Bajdží z juhu a vďaka rýchlemu postupu sa im podarilo preniknúť do centra mesta. Ofenzívu podporovali zo vzduchu lietadlá amerického a irackého letectva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies