Internetová firma Yahoo dosiahla zisk v prvom štvrťroku nadpriemerný zisk, darilo sa jej viac ako sa predpokladalo

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 11:04 • 2 min
Internetová firma Yahoo dosiahla zisk v prvom štvrťroku nadpriemerný zisk, darilo sa jej viac ako sa predpokladalo

SAN FRANCISCO - Americkej internetovej spoločnosti Yahoo sa v prvom kvartáli darilo lepšie, ako analytici predpokladali.

slovakia

left justify in out

Firma za prvý štvrťrok vykázala zisk 100 mil. USD, čiže 10 centov na akciu, pričom v rovnakom období vlaňajška skončila v strate 99 mil. USD. Spoločnosť uviedla, že bez zahrnutia účtovných položiek, ktoré nesúviseli s jej pokračujúcimi činnosťami, jej zisk za január až marec bol v sume 18 centov na akciu. Analytici oslovení v prieskume Zacks Investment Research očakávali, že na tejto báze bude zisk Yahoo 16 centov na akciu.

Po odrátaní reklamných poplatkov boli tržby firmy za prvý kvartál v objeme 834 mil. USD, čo bol medziročný pokles o 3 percentá. Výsledky za január až marec budú poslednou kvartálnou správou v 21-ročnej histórii Yahoo ako firmy s verejne obchodovateľnými akciami, ak sa nečakane nezruší dohoda o tom, že Yahoo prevezme spoločnosť Verizon.

Yahoo očakáva, že prevzatie za 4,5 mld. USD sa uzavrie v júni. Konečná cena, za ktorú Verizon firmu Yahoo kupuje, je znížená o 350 mil. USD, aby sa vykompenzovala škoda spôsobená dvoma rôznymi útokmi hackerov, pri ktorých unikli osobné informácie z vyše 1 mld. užívateľských účtov na Yahoo.

(1 EUR = 1,0682 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies