Inšpekcia OSN v Sýrii bola odložená na stredu

NETKY.SK • 27 August 2013, 13:04 • 2 min
Inšpekcia OSN v Sýrii bola odložená na stredu

DAMASK - Sýrsky minister zahraničia Walíd Muallím oznámil v utorok, že predstavitelia misie OSN, ktorí vyšetrujú údajné použitie chemických zbraní 21. augusta neďaleko Damasku, budú pokračovať vo svojej činnosti v stredu, pretože povstalci nedokázali garantovať ich bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

"Misia musela byť odložená do zajtra," povedal Muallím. Sýrska opozícia tvrdí, že po údajnom stredajšom chemickom útoku režimu prezidenta Baššára al-Asada na predmestiach Damasku zahynulo viac než 1 300 ľudí. Lekári bez hraníc uvádzajú, že na "neurotoxické" symptómy zomrelo 355 osôb. Sýrska vláda zodpovednosť za čin jednoznačne odmieta. V pondelok začal prípad vyšetrovať špeciálny tím inšpektorov OSN. Misiu vyslal do Sýrie osobne generálny tajomník OSN Pan Ki-mun. Jedno z vozidiel inšpektorov smerujúcich na miesto útoku sa dostalo pod paľbu neznámych útočníkov, napriek tomu na predmestí Múadamíja nakoniec navštívili zranených ľudí a odobrali im vzorky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies