Indonézska polícia zatkla obchodníkov s chránenými morskými korytnačkami

NETKY.SK • 22 Január 2013, 08:21 • 2 min
Indonézska polícia zatkla obchodníkov s chránenými morskými korytnačkami

Indonézska polícia zatkla obchodníkov s chránenými morskými korytnačkami - Krimi Náklad 13 morských korytnačiek - kariet obrovských, približne meter dlhých a podľa odhadu vyše 50-ročných, zhabala dnes indonézska polícia na lodi v jednom z prístavov na ost

slovakia

left justify in out

img

Náklad 13 morských korytnačiek - kariet obrovských, približne meter dlhých a podľa odhadu vyše 50-ročných, zhabala dnes indonézska polícia na lodi v jednom z prístavov na ostrove Bali. Súčasne zatkla troch ľudí, ktorých podozrieva z ilegálneho obchodovania s nimi. 
      Polícia sa podľa agentúry Associated Press domnieva, že morské korytnačky odchytili pri ostrove Sumbawa.
      Šéf balijského úradu pre ochranu prírody uviedol, že ilegálny obchod s chránenými korytnačkami je na vzostupe. V decembri balijská polícia zachránila 33 ohrozených morských korytnačiek - kariet pravých (Eretmochelys imbricata) a obrovských ((Chelonia mydas), ktoré boli podľa nej určené na predaj reštauráciám. Niektoré reštaurácie na Bali ilegálne predávajú pochúťku uvarenú z lahodného mäsa morských korytnačiek, ktoré sú tiež často obetované na tradičných balijských hinduistických ceremóniách.
      Kareta pravá sa nachádza na zozname kriticky ohrozených druhov Medzinárodnej únie na ochranu prírody (IUCN) a Dohovoru o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín (CITES). Vo väčšine krajín svete je jej odchyt a obchod s ňou ilegálny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies