Indickí vojaci zabili v Kašmíre pri prestrelke piatich militantov

NETKY.SK • 15 Január 2018, 10:13 • 2 min
Indickí vojaci zabili v Kašmíre pri prestrelke piatich militantov

ŠRÍNAGAR - Najmenej päť povstalcov zahynulo v boji s vládnymi jednotkami v Indiou kontrolovanej časti Kašmíru.

slovakia

left justify in out

Konflikt vypukol v pondelok skoro ráno po tom, ako ozbrojenci prešli z Pakistanu cez silno stráženú vojenskú hranicu rozdeľujúcu Kašmír, informoval hovorca indickej armády Rajesh Kalia. Militanti podľa jeho slov hádzali granáty a strieľali z automatických zbraní. Pri incidente, ktorý sa stal v odľahlej horskej oblasti Uri na západe, neutrpel zranenia žiadny z vojakov.

Kašmír je rozdelený medzi Indiu a Pakistan, pričom oba štáty si robia nároky na celý teto himalájsky región obývaný prevažne moslimami. Od konca 80. rokov minulého storočia v oblasti bojujú povstalci za nezávislosť Kašmíru alebo za spojenie sa s Pakistanom. Mnoho tamojších obyvateľov podporuje činnosť rebelov.

 

India obviňuje Pakistan z ozbrojovania a trénovania povstalcov, Islamabad to však popiera. Od roku 1989 už v konflikte prišlo o život takmer 70-tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies