Indickí súd vydal rozsudok smrti pre dvoch Indov, ktorí útočili na Bombaji

NETKY.SK • 7 September 2017, 12:37 • 2 min
Indickí súd vydal rozsudok smrti pre dvoch Indov, ktorí útočili na Bombaji

BOMBAJ - Súd v indickom Bombaji odsúdil dvoch mužov na trest smrti za to, že sa podieľali na sérii bombových útokov, ktoré mestom otriasli v roku 1993.

slovakia

left justify in out

Firoza Chána a Tahira Merchanta uznal vinných z konšpirácie a vraždy. Abú Salem, ktorý z Indie po útokoch utiekol a v roku 2005 ho naspäť vydalo Portugalsko, spolu s Karimullom Chánom zase dostali doživotný trest. V súvislosti s prípadom odsúdili aj Rijáza Siddikího, ktorému súd vymeral desaťročný trest za mrežami.

Teroristické útoky na vyše desať miest v Bombaji si v roku 1993 vyžiadali 257 mŕtvych. Útočníci sa údajne chceli pomstiť za vraždu moslimov počas verejných nepokojov. V období medzi rokmi 2003 a 2010 úrady zatkli sedem mužov, ktorí sa následne samostatne postavili pred súd.

 

V júni šiestich z nich súd uznal vinnými. Posledný z nich, istý Mustafa Dossa, zomrel v dôsledku srdcového infarktu krátko po jeho zadržaní. Ďalšieho muža podozrivého z účasti úrady prepustili na slobodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies