Indická polícia zlikvidovala muža, ktorý bol zrejme napojený na IS

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 09:26 • 2 min
Indická polícia zlikvidovala muža, ktorý bol zrejme napojený na IS

NAÍ DILLÍ - Indická polícia dnes počas zásahu v meste Lakhnaú v štáte Uttarpradéš zlikvidovala teroristu, ktorý bol zrejme napojený na džihádistickú organizáciu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom indická televízia NDTV. Polícia muža podozrieva z nastraženia bomby vo vlaku, ktorej výbuch zranil v utorok v štáte Madhjapradéš ôsmich ľudí.

 

Policajná operácia, ktorej cieľom bolo zadržať podozrivého, sa začala v utorok. Velenie protiteroristických jednotiek polície dostalo vtedy od tajných služieb tip na miesto, kde by sa podozrivý mohol nachádzať. Ten sa zabarikádoval v jednom z domov v moslimskej štvrti na okraji Lakhnaú.

 

Dlhé vyjednávania s podozrivým o podmienkach, za ktorých by bol ochotný vzdať sa, neviedli k výsledku, takže polícia sa v noci nadnes rozhodla pre útok na budovu. Následná prestrelka trvala 11 hodín. Muža napokon našli mŕtveho. Príčina jeho smrti sa zisťuje.

 

Pri tele podozrivého a v dome sa našli zbrane, munícia, výbušnina, vlajka IS, mobilné telefóny a brožúra s časmi odchodov vlakov. Polícia svoj zásah zdôvodnila tým, že "nemala na výber". Priznala však, že keby podozrivého chytili živého, získali by od neho viac informácií.

 

Predpokladá sa, že muž patril do chórasánskej vetvy IS a bol jej aktívnym členom. Utorkový výbuch vo vlaku v štáte Madhjapradéš označili tamojšie úrady za teroristický čin spáchaný osobami napojenými IS. V súvislosti s jeho vyšetrovaním zadržali troch ľudí.

 

Ak sa potvrdí predpoklad vyšetrovateľov, že útok vo vlaku spáchali osoby napojené na IS, pôjde o prvý teroristický čin IS na území Indie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies