Indická polícia vyšetruje úmrtia desiatok novorodencov

NETKY.SK • 5 September 2017, 10:55 • 2 min
Indická polícia vyšetruje úmrtia desiatok novorodencov

NAÍ DILLÍ - Indická polícia vyšetruje smrť desiatok novorodencov, ktorí zahynuli v nemocnici v meste Farrukhabad v štáte Uttarpradéš.

slovakia

left justify in out

V nemocnici Ram Manohar Lohia zomrelo počas jedného mesiaca 49 novorodencov, v 30 prípadoch určili ako príčinu smrti perinatálnu asphyxiu. Tá je spôsobená nedostatočným prívodom kyslíka počas pôrodu. V auguste zomrelo na údajný nedostatok kyslíka ďalších 160 novorodencov v nemocnici v meste Gorakhpur v tom istom štáte, z toho 30 detí zahynulo len počas dvoch dní.

Prvotné správy naznačovali, že výpadok kyslíka spôsobil dodávateľ, ktorý prerušil jeho prívod do nemocnice pre neplatenie účtov, ktoré sa údajne vyšplhali na viac ako šesť miliónov rupií (v prepočte približne 78 540 eur). Úrady neskôr výpadok kyslíka popreli a za príčinu úmrtí označili zvýšenú mieru ochorení, ktoré vyvolali silné monzúnové dažde v oblasti.

 

Vedúci predstavitelia vlády najnovšie vylučujú, že nešťastia spôsobila stanovená diagnóza a z 30 úmrtí obvinili nemocničný personál, čo urýchlilo spustenie ďalšieho vyšetrovania. Podľa polície personál nemocnice v Farrukhabade neposkytol novorodencom po narodení potrebný prívod kyslíka cez hadičky.

Región je jedným z najchudobnejších v Indii, ročne v ňom v dôsledku ochorení zomiera rekordné množstvo detí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies