India uvažuje o kúpe podielu vo firme Rosnefť

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 17:56 • 2 min
India uvažuje o kúpe podielu vo firme Rosnefť

NAÍ DILLÍ - Indické firmy zvažujú nákup podielov v ruskej štátnej ropnej firme Rosnefť. Povedal to vo štvrtok indický minister energetiky Dharmendra Pradhan.

slovakia

left justify in out

"Indické spoločnosti skúmajú ponuku," povedal minister, ktorý sa minulý týždeň stretol s ruskými lídrami na konferencii v Petrohrade. Moskva plánuje predať celkovo 19,5 percenta firmy Rosnefť v rámci širšieho plánu privatizácie pre rok 2016, ktorým chce získať zhruba 650 mld. rubľov (RUB).


India s Ruskom podpísala dohody v hodnote miliárd dolárov o nákupoch podielov v ropných poliach na Sibíri. Pradhan uviedol, že kúpa 50-percentného podielu v ropnom poli Vankor a 30-percentného podielu v ropnom poli Taas-Juriach bude stáť približne 5 až 6 mld. USD.


Pradhan uviedol, že India s Ruskom rokuje aj o vybudovaní plynovodu cez strednú Áziu. Naí Dillí totiž chce zvýšiť podiel plynu vo svojej spotrebe energií. Plyn pokrýva približne 7 % celkových energetických potrieb Indie, pričom celosvetový priemer je zhruba 24 %, uviedol indický minister.

 

"Deň, kedy plynovod z Ruska bude siahať do Indie, nie je vzdialený," vyhlásil Pradhan. "Bude to veľmi významný krok pre našu energetickú bezpečnosť," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies