India a Rusko sa spoločne pripravujú na prvé vojenské cvičenia všetkých ozbrojených zložiek

NETKY.SK • 17 Október 2017, 11:54 • 2 min
India a Rusko sa spoločne pripravujú na prvé vojenské cvičenia všetkých ozbrojených zložiek

NAÍ DILLÍ - India a Rusko zorganizujú po prvý raz spoločné vojenské cvičenie svojich pozemných, námorných a leteckých zložiek. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Obe krajiny uskutočňujú každoročné spoločné námorné cvičenia, ale manévre všetkých vojenských zložiek sa budú konať prvýkrát. Vojenské cvičenie Indra-2017, nazvané po hinduistickom bohu hromu a dažďa, sa bude konať od 19. do 29. októbra vo vojenskej oblasti na východe Ruska. Vyhlásilo to indické ministerstvo obrany bez uvedenia presnej lokácie cvičení. Názov cvičenia je zároveň aj skratkou oboch krajín.

 

Tieto manévre "poskytnú príležitosť ozbrojeným silám oboch krajín cvičiť v medzinárodných protiteroristických operáciách zameraných na všetky tri vojenské zložky". Uviedol to šéf integrovaného štábu ozbrojených zložiek Indie Satiš Dua.

 

Indický kontingent bude pozostávať z 350 vojakov, 80 príslušníkov letectva, dvoch lietadiel a fregaty. Rusko na manévre vyšle 1000 vojakov. Vojenské cvičenie sa okrem iného zameria aj na súčinnosť oboch armád a zriadenie spoločných veliteľských a kontrolných štruktúr, dodalo indické ministerstvo obrany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies