Ind zomrel na výškovú chorobu počas túry v oblasti Mount Everestu

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 09:45 • 2 min
Ind zomrel na výškovú chorobu počas túry v oblasti Mount Everestu

KÁTHMANDU - V oblasti himalájskeho vrchu Mount Everest v Nepále zomrel v pondelok počas túry 25-ročný indický občan. Tlačová agentúra DPA v dnešnej správe tiež uviedla, že nepálske úrady pátrajú v tejto časti aj po 28-ročnom turistovi Tomášovi Princzkelovi zo Slovenska, ktorý bol na bicykli na sólovej ceste okolo sveta.

slovakia

left justify in out

Ind sa podľa polície volá Prabír Pratáp Singh Gáduna a cestoval s troma ďalšími študentmi z Indie. Polícia oznámila, že zomrel na výškovú chorobu v nadmorskej výške 3800 metrov medzi dedinami Namče a Dingboče - vo väčších výškach postihuje ľudí nevoľnosť, spôsobená nedostatkom kyslíka.

 

DPA tiež v článku napísala, že maďarsky hovoriaci slovenský občan Princzkel bol v Nepále už tri týždne. Veci si nechal v hotelovej izbe v Dingboče a vybral sa s kamerou na túru, odvtedy je nezvestný. Polícia dodala, že vylepila mladíkove fotografie po mestách v oblasti Mount Everestu a požiadala všetkých o pomoc pri hľadaní nezvestného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies