Iná možnosť ako hromadné výpovede lekárov neexistuje! Lekári nie sú spokojní

NETKY.SK • 19 August 2022, 19:07 • 2 min
Iná možnosť ako hromadné výpovede lekárov neexistuje! Lekári nie sú spokojní

BRATISLAVA – Po rokovaní na Úrade vlády SR to skonštatoval šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

slovakia

left justify in out

„Chcem vyzvať všetkých lekárov v slovenských nemocniciach, aby sa pridali k tlaku na vládu svojou výpoveďou, lebo inú cestu nemáme," uviedol. Ochotu podať výpovede podľa neho deklarovalo približne 3 500 lekárov. Visolajský poukázal, že vláda na niektoré požiadavky lekárskych odborov stále nepredstavila riešenia. Podotkol pritom, že rokovania trvajú desať mesiacov. Šéf LOZ reagoval i na návrh navýšenia miezd lekárov, ktoré v piatok predstavili minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a minister financií Igor Matovič (OĽaNO).

 

img

 

Samotné navýšenie platov podľa neho problém nevyrieši. Poukázal napríklad na potrebu nastolenia poriadku vo financovaní nemocníc či zavedenia systému DRG.

 

img

 

Lengvarský na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že sa budú zaoberať aj ďalšími požiadavkami lekárskych odborárov. Avizoval, že aj ostatné kroky chcú vykonať čo najrýchlejšie. 

 

Možno vás zaujme: Nová metóda očkovania je schválená Európskou liekovou agentúrou!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies