Polícia náhodou našla ukradnuté bicykle talianskeho tímu. Chceli ich predať poriadne pod cenu

NETKY.SK • 30 Október 2021, 10:42 • 2 min
Polícia náhodou našla ukradnuté bicykle talianskeho tímu. Chceli ich predať poriadne pod cenu

BUKUREŠŤ - Bicykle v hodnote 600 000 eur ukradli talianskej cyklistickej reprezentácii vo Francúzsku, kde sa zúčastnila na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistike, ktoré sa konali v neďalekom meste Roubaix.

slovakia

left justify in out

Pri zásahu proti obchodníkom s drogami v Rumunsku náhodou našli aj 22 pretekárskych bicyklov, ktoré ukradli 23. októbra talianskemu cyklistickému tímu. Počas pátracej akcie na 14 miestach v juhovýchodnom Rumunsku zatkli 4 podozrivých. V piatok to oznámila rumunská prokuratúra. "Prichytili sme ich pri čine, keď sa pokúšali predať časť bicyklov za nízku cenu, okolo 1 500 eur za kus," cituje agentúra AFP z vyhlásenia prokuratúry.

 

 

Podozriví sú obvinení aj z pašovania drog a iného tovaru do Rumunska. Podľa francúzskej polície bicykle odcudzili z hotela v meste Lille, kde ich nechali dlho bez dozoru. "Tieto bicykle majú veľkú ekonomickú, ale aj sentimentálnu hodnotu," povedal Paolo Caestra z talianskeho veľvyslanectva v Bukurešti. Ide totiž o bicykle, s ktorými taliansky tím získal zlatú medailu v Pekingu a na majstrovstvách sveta vo Francúzsku.

 

Prečítajte si tiež: Petra Vlhová o bývalom trénerovi: „Ubližoval mi a bral ma ako stroj."

 

 

 

O krádeži informoval aj výrobca Pinarello. "Sme v šoku, že väčšinu bicyklov talianskeho tímu ukradli v Roubaix. Všetky bicykle sú nastriekané unikátnou farbou a s riadidlami vyrobenými na mieru prostredníctvom 3D tlače, čo je pre športovcov veľmi dôležité," napísali. 

 

Možno vás zaujme: Polícia zhabala najväčšiu zásielku drog v dejinách Ázie!

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona