NASA ponúka 16 500 Eur za ležanie v posteli

NETKY.SK • 3 Jún 2019, 16:00 • 2 min
NASA ponúka 16 500 Eur za ležanie v posteli

USA-Vesmírna spoločnosť NASA sa rozhodla tentokrát pre výskum do ktorého chce zapojiť verejnosť. Adeptom ich výskumu sa môže stať ktokoľvek.

slovakia

left justify in out

Ponúkajú sumu 16 500 eur za prácu v ktorej sa veľmi nenarobíte práve naopak.

 

Výskum ma trvať 79 dní, ktoré sú rozdelené na jednotlivé fázy. V prvých 5 dňoch sa adept zoznámi so svojou úlohou a prostredím, ďalších 60 dní je len sladké ležanie posteli a oddychovanie a po ďalších 15 dňoch oddychu prichádzajú špeciálne rehabilitácie, ktoré majú človeka pripraviť na to , aby sa vedel vrátiť naspať do svojho bežného života.

 

img

 

Ak nad tým začínate uvažovať, ale neviete si predstaviť celý čas len prespať je dobre vedieť že čítanie kníh, sledovanie seriálov a filmov je povolené. Rovnako tak môžete využiť čas na posteli efektívne a vzdelávať sa v podobe rôznych kurzov.

 

img

 

Takže je len na adeptovi, či využije ležanie v posteli produktívne a efektívne, alebo bude len odpočívať. Adept však musí vydržať v horizontálnej  polohe 60 dní . Vykonávať v tejto polohe musí úplne všetko aj sprchovanie alebo toaletu.

 

img

 

Názov tejto štúdie je Artificial Gravity Bed Rest Study, ktorú robí NASA v spolupráci s German Aerospace Centre. Hľadajú vedci ženy vo veku od 24 do 55 rokov. Účastníci budú ubytovaní v jednej izbe, v ktorej sa bude udržiavať konštantná teplota. Po celý čas výskumu budú účastníci pod dohľadom profesionálov. Strava bude upravená tak, aby obsahovala dostatok vitamínov a minerálov a nebola vysoko kalorická.

 

Cieľom tejto štúdie je zistiť, aké efekty má beztiažový stav na ľudské telo. Preto okrem neustáleho ležania budú účastníci podrobení stavu ľudskej odstredivky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies