IKEA ponúkla možnosť úpravy nebezpečného bielizníka

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 07:17 • 2 min
IKEA ponúkla možnosť úpravy nebezpečného bielizníka

WASHINGTON - Spoločnosť IKEA svojim zákazníkom v Severnej Amerike ponúkla, že po smrteľných nehodách dvoch detí zaistí bezpečnostnú úpravu 27 miliónov predaných bielizníkov série MALM. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

IKEA zákazníkom ponúkla bezplatné dodanie súpravy na bezpečnostné uchytenie bielizníka MALM o stenu. Ponuka sa týka bielizníkov s tromi a štyrmi zásuvkami, ako aj dvoch typov komody MALM so šiestimi zásuvkami. "Bielizníky môžu predstavovať nebezpečenstvo prevrhnutia sa, ak nie sú bezpečne prichytené o stenu," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti IKEA.


Podľa vyhlásenia IKEY došlo doposiaľ v dôsledku prevrhnutia sa bielizníka MALM k dvom smrteľným úrazom.
Vo februári 2014 v meste West Chester v americkom štáte Pensylvánia strhol na seba dvojročný chlapec bielizník so šiestimi zásuvkami, ktorý ho pritlačil o posteľ a usmrtil.


V júni 2014 v meste Snohomish v štáte Washington prišlo za podobných okolností o život 23-mesačné dieťa, keď ho privalil MALM s troma zásuvkami.


Spoločnosť IKEA dostala doposiaľ 14 hlásení o nehodách, pri ktorých došlo k prevrhnutiu sa bielizníka MALM. Pri týchto incidentoch utrpeli zranenia štyria ľudia.


Bielizníky MALM sa začali predávať v roku 2002 za cenu 80-200 dolárov (73-183 eur).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies