Ikea dosiahla v uplynulom obchodnom roku nový rekord v tržbách

NETKY.SK • 13 September 2016, 15:25 • 2 min
Ikea dosiahla v uplynulom obchodnom roku nový rekord v tržbách

ŠTOKHOLM - Švédsky nábytkársky gigant Ikea dosiahol v uplynulom obchodnom roku nový rekord v tržbách, ktoré sa vyšplhali na 34,2 miliardy eur. Prispel k tomu výrazný rast predaja v Číne, Austrálii, Kanade a v Poľsku. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Najväčší maloobchodný predajca nábytku na svete ďalej uviedol, že jeho obrat v eurách vo finančnom roku 2015/16, ktorý sa skončil 31. augusta, vzrástol medziročne o 7,1 %. Tempo jeho rastu sa však spomalilo vzhľadom na 11-% zvýšenie tržieb v predchádzajúcom obchodnom roku. Najväčším trhom švédskeho gigantu zostáva Nemecko, po ktorom nasledujú USA.

 

Ikea v uplynulom roku otvorila 12 nových obchodných domov a 19 pobočiek, ktoré prijímajú objednávky a vydávajú objednaný tovar.

 

V novom roku plánuje spoločnosť otvoriť svoje prvé obchody v Indii a v Srbsku.

 

Celá skupina Ikea Group za 12 mesiacov zaznamenala do konca augusta 2016 celkovo 783 miliónov návštev v 340 obchodných domoch v 28 štátoch sveta. A k tomu je potrebné pripočítať ďalších 40 tzv. franšízových obchodov.

 

Ikea potvrdila svoj cieľ, ktorým je dosiahnuť do roku 2020 tržby vo výške 50 miliárd eur.

 

Podrobnejšie údaje za uplynulý rok zverejní Ikea v decembri vo svojej výročnej správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies