REPORTÁŽ: Ruský tím chce po svojom príchode navštíviť Slavín, o garde sa im postará Miro Lažo

NETKY.SK • 7 Máj 2019, 14:55 • 2 min
REPORTÁŽ:  Ruský tím chce po svojom príchode navštíviť Slavín, o garde sa im postará Miro Lažo

BRATISLAVA – Zimný štadión Ondreja Nepelu je na najväčší hokejový sviatok takmer pripravený. Nám sa podarilo nazrieť aj do priestorov kam sa hokejový fanúšik nedostane. Tím Ruska pricestuje na Slovensko už zajtra a môže sa tešiť doslova na luxusné podmienky. V bratislavskej aréne hokejisti zbornej obsadia najväčšiu šatňu a tak ako tím SR v Košiciach budú mať nadštandardné podmienky. Všetky organizačné záležitosti a doprovod Rusov bude mať na starosti niekdajší slovenský reprezentant Miroslav Lažo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Všetky tímy si môžu šatňu, ktorá sa na najbližšie dni stane ich druhým domovom, upraviť podľa svojich požiadaviek. Šatňa Slovana Bratislava je na nepoznanie a hýri ruskými národnými symbolmi, kde dominuje červená farba a rôzne ruské symboly.

 

 Najväčší náklad aj nadštandardné podmienky

"S najväčším nákladom prišlo ruské mužstvo. Priviezli si približne osem ton materiálu. Myslím si, že majú u nás utvorené nadštandardné podmienky. Ostatné tímy mali približne štyri či päť ton materiálov," uviedol pre netky. sk riaditeľ logistiky a infraštruktúry Viktor Matys.

 

img

 

Rusi si vybrali Laža

Komunikácie medzi ruským tímom a organizátormi sa zhostil bývalý slovenský hokejista Miroslav Lažo. "Fungujem ako styčný dôstojník, respektíve ako akési pojítko medzi ruským tímom a usporiadateľmi. Odoporučili ma mužstvu na základe toho, že som v minulosti v Rusku hral," uviedol niekdajší srdnatý útočník Neftechimiku Nižnekamsk či Avtomobilistu Jekaterinburg. Hráči zbornej pricestujú do Bratislavy v stredu 8. mája, vo štvrtok v Deň víťazstva nad fašizmom položia kvety a vence k pamätníku na Slavíne.

 

"Spolupracujem s nimi už od príchodu prvých členov výpravy. Mám na starosti všetko od ubytovania, dopravy, zabezpečenia v šatni. Či mali Rusi špeciálne požiadavky? Ako veľký národ sú trochu náročnejší, čo sa dá pochopiť. Ale nič mimoriadne. Chceli dva televízory a tri automaty na kávu," s úsmevom uviedol 41-ročný bratislavský rodák.

 

Česi sú skromnejší

Šatňa českého tímu je o poznanie menšia ako tá ruská. Na stenách dominujú víťazné heslá aj víťazná podobizeň legednárneho Jaromíra Jágra

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies