Iggy Pop je späť na scéne: Vydáva dnes nový album Post Pop Depression

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 14:55 • 2 min
Iggy Pop je späť na scéne: Vydáva dnes nový album Post Pop Depression

BRATISLAVA - Štyri roky si fanúšikovia tohto amerického speváka a hudobníka museli počkať na jeho nový album. Vychádza dnes pod názvom Post Pop Depression.

slovakia

left justify in out

Novinkový, v poradí sedemnásty album vznikal niekoľko rokov a Iggy sa pri jeho nahrávaní obklopil množstvom vychýrených kolegov z hudobnej brandže. Veľký podiel na vzniku albumu a jeho hudobnom obsahu má gitarista, skladateľ a zároveň aj producent albumu Joshua Homme, známy najmä ako zakladateľ kapely Queens Of The Stone Age. Ten do partie prizval ešte Deana Fertita z tej istej kapely, ktorý sa však v poslednom čase realizuje predovšetkým v skupine The Dead Weather. Túto trojicu výnimočných hudobníkov dopĺňa ešte Matt Helders, známy ako bubeník formácie Arctic Monkeys.

 

 

Today has been officially declared the day of #PostPopDepression. From what started just as an idea, is now a reality. It’s been quite a ride and glad you could join it. The rest is up to you.iTunes: https://found.ee/PPD_iTunesVinyl/Merch: https://found.ee/PPD_OnlineStoreAmazon: https://found.ee/PPD_AmazonGooglePlay: https://found.ee/PPD_GooglePlay

Posted by Iggy Pop on 17. marec 2016

 

V tomto zložení dali páni dokopy celkom deväť piesní, ktoré sám Iggy priraďuje k tomu najlepšiemu, čo kedy nahral: „Chcel som byť voľný. Aby som mohol byť voľný, potreboval som zabudnúť. A na zabúdanie som potreboval hudbu,“ uvádza sám spevák a jedným dychom dodáva, že práve Joshua Homme bol tým, ktorý ho po počiatočných náčrtoch priviedol k záplave textov, ktoré Iggy napísal sám o sebe. „Žiadny skladateľ nechce písať o ničom,“ uzatvára celú tému hudobník, ktorý novým albumom nadväzuje na príbehové platne The Idiot a Lust For Life z čias jeho slávnej berlínskej éry.

 

Novinka Post Pop Depression vychádza dnes, a to digitálne, na CD a, samozrejme, aj na čoraz populárnejšom vinyle. Svoju novinku Iggy Pop predstaví aj na veľkom turné po niekoľkých kontinentoch, ktoré odštartuje už koncom marca. Európske zastávky prídu na rad začiatkom mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies