IBM je lídrom v analytike a optimalizácii

NETKY.SK • 5 September 2012, 13:17 • 2 min
IBM je lídrom v analytike a optimalizácii

IBM je lídrom v analytike a optimalizácii

slovakia

left justify in out

imgAnalytická spoločnosť IDC udelila IBM najvyšší počet bodov v oboch kľúčových oblastiach hodnotených v správe “Global MarketScape for Business Analytics IT Consulting and Systems Integration Services”. IBM sa umiestnila na prvom mieste v stratégii i v kompetenciách v biznis analytike, čím správa potvrdila vedúce postavenie IBM medzi všetkými hodnotenými konzultačnými spoločnosťami.

Podľa IDC je silnou stránkou IBM vývoj novej generácie nástrojov a metodológií, ako aj marketing a branding analytických služieb a vývoj rastových stratégií. IBM je označená ako spoločnosť, ktorá má “perfektnú kombináciu schopností na to, aby zostala aj naďalej lídrom v tejto oblasti a zároveň má správny mix strategických iniciatív pre ďalšie posilnenie svojej vedúcej pozície v tomto ekosystéme.” 

Správa ďalej uvádza, že: “IBM je podľa IDC MarketScape celosvetovým lídrom. IBM v praxi stavia na silných kompetenciách v oblasti BAO (Business Analytics and Optimization) stratégií, BI (Business Intelligence) a riadenia výkonu (Performance Management), na pokročilých analytických a optimalizačných nástrojoch a na správe podnikových informácií (Enterprise Content Management). IBM má odborné tímy v ôsmych globálnych centrách, ktoré sú ďalej podporované kompetenčným centrom BAO. Vďaka tomu dokážu IBM experti pomáhať klientom na celom svete.” Jedno z globálnych centier sa nachádza aj na Slovensku. 

"Bez dôveryhodných dát nie je možné získať relevantné informácie pre definovanie konkrétnych aktivít,” povedal Fred Balboni, globálny líder BAO v konzultačnej divízii IBM. “Naše kompetencie v analytike pomáhajú manažérom na celom svete – či už CMO, CFO, CEO alebo riaditeľom pre stratégiu a riadenie rizika, – ktorých priority a príležitosti závisia od schopnosti spracovať veľký objem dostupných dát.” 

IBM rozvíja konzultačné služby v oblasti BAO od roku 2009 v špecializovanej konzultačnej divízii. Počas troch rokov sa počet konzultantov v tejto divízii zvýšil zo 4000 na 9000. IBM má v súčasnosti analytické centrá na celom svete a do výskumu “Big Data” (spracovanie veľkých objemov dát) plánuje ďalej investovať vyše 100 miliónov dolárov. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies