I. Radičová prvým slovenským premiérom na Misii SR pri OSN v Ženeve

NETKY.SK • 28 Február 2012, 11:53 • 2 min
I. Radičová prvým slovenským premiérom na Misii SR pri OSN v Ženeve

I. Radičová prvým slovenským premiérom na Misii SR pri OSN v Ženeve - Politika V rámci dvojdňovej návštevy Ženevy navštívila predsedníčka vlády SR našu stálu misiu pri OSN, kde sa stretla na pracovnej večeri s generálnym riaditeľom UNOG (United Nations Of

slovakia

left justify in out

img

V rámci dvojdňovej návštevy Ženevy navštívila predsedníčka vlády SR našu stálu misiu pri OSN, kde sa stretla na pracovnej večeri s generálnym riaditeľom UNOG (United Nations Office at Geneva) Kassym-Jomart Tokayevom a Vysokou komisárkou OSN pre ľudské práva Navanethem Pillayovou.
      Jednou z dôležitých tém rozhovoru boli ľudské práva, keďže v Ženeve sa dnes slávnostne podpisuje opčný protokol. "Násilie voči deťom alebo ženám vnímam v dnešnej dobe ako násilie voči systémom a vládam. V boji proti tomuto násiliu sme všetci na jednej lodi," zdôraznila Iveta Radičová.
      Hostiteľ, veľvyslanec SR pri OSN Fedor Rosocha zdôraznil, že Iveta Radičová je prvým premiérom v histórii samostatnej SR v sídle našej stále misie pri OSN v Ženeve. Svojim hosťom priblížil prácu slovenskej diplomacie a jej úspechy z posledného obdobia - SR dnes predsedá dvom z 5 najvyšších orgánov OSN: vedie ECOSOC, teda Hospodársku a sociálnu radu OSN (Miloš Koterec) aj Medzinárodný súdny dvor v Haagu (Peter Tomka).
      Okrem toho, Peter Zsoldos je prvým veľvyslancom EÚ v Líbyi, Ján Kubiš pôsobí ako špeciálny splnomocnenec generálneho tajomníka OSN pre Afganistan, Miroslav Lajčák pôsobí pre oblasť Ruska, Východného partnerstva a západného Balkánu. SR okrem toho zohráva spolu s Holandskom dôležitú úlohu v Tunisku na jeho ceste k demokracii.
      Počas dvojhodinovej večere sa venovali aj témam ako Sýria, Líbya, predvolebné Rusko či dohoda ACTA. "Dnes som mala náročný pracovný deň a prišla som na večeru unavená, ale vďaka vašej premiérke odchádzam príjemne oddýchnutá a plná nových myšlienok," povedala pri odchode Navanethem Pillayová.
      Na dnešnom podpise Opčného protokolu k Dohovoru o právach dieťaťa o procedúre oznámení na pôde Úradovne OSN v ženevskom Paláci národov bude premiérka SR I. Radičová najvyššie postaveným politikom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies