Andrej Danko: Vláda by mala predložiť aj návrh na zrušenie diaľničných známok pre ľudí

NETKY.SK • 11 Február 2020, 15:50 • 2 min
Andrej Danko: Vláda by mala predložiť aj návrh na zrušenie diaľničných známok pre ľudí

BRATISLAVA - Vláda by sa mala v stredu (12. 2.) zaoberať aj návrhom na zrušenie diaľničných známok pre fyzické a právnické osoby, či živnostníkov s vozidlami do 3,5 tony.

slovakia

left justify in out

To je ďalšia z politických podmienok mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá sa má uskutočniť. Avizoval to predseda SNS Andrej Danko.

 

Výzva k zmene zákonov

"Sám som chodil päť hodín z Revúcej do Bratislavy a späť niekoľko rokov. Nechcem sa hanbiť pred ľuďmi, že štát od nich berie poplatky za diaľničné známky," vyhlásil v utorok Danko.

 

img

 

Toto opatrenie by sa podľa jeho slov malo dotknúť aj právnických osôb a živnostníkov s vozidlami do 3,5 tony. "Priznávam, že je to jedna z politických podmienok mimoriadnej schôdze a je to súčasne aj moja výzva, aby sa úplne zmenili zákony, ktoré určujú výšku nielen diaľničných známok, ale aj mýta, a aby sa zmenil systém výstavby diaľnic," podotkol Danko, ktorý chce, aby ľudia vedeli, že štát zodpovedne koná a "nechce od ľudí niečo, čo si nezaslúži".

 

Zároveň podotkol, že toto opatrenie "nie je žiadnym výstrelom do tmy".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies