PL: Manchesterské derby ovládlo City, West Ham zdolal Liverpool

NETKY.SK • 8 November 2021, 10:12 • 2 min
PL: Manchesterské derby ovládlo City, West Ham zdolal Liverpool

MANCHESTER – Ronaldovi sa tentoraz nepodarilo zachrániť červených diablov a v prvom Manchesterskom derby tohtoročnej sezóny suverénne zvíťazil Manchester City. Liverpoolska neporaziteľnosť je na konci, zdolal ich West Ham United.

slovakia

left justify in out

City strácajú na Chelsea iba 3 body, United sú mimo top 4

Manchester sa bez Raphaela Varana v defenzíve výrazne trápi, červení diabli nastúpili s jasným plánom ubrániť Cityzens, no ich plán sa im už od prvých minút vôbec nedaril. 

 

Už v 7. minúte sa dostali Cityzens do vedenia, po dobrej aktivite na ľavej strane odcentroval Joao Cancelo a loptu si do vlastnej brány nešťastne zrazil obranca United Eric Bailly

 

City herne dominovalo a šance sa začali kopiť, dobrú strelu De Bruyna a následnu dorážku Jesusa šikovne zlikvidoval De Gea a práve vďaka nemu nezažili United poriadnu hanbu tak ako proti Liverpoolu.

 

V závere prvého polčasu bol už De Gea bezmocný, po ďalšej šikovnej práci Cancela sa dostal na zadnej žrdi do sľubnej šance Bernando Silva a chladnokrvne zvýšil na 2:0.

 

Manchester United sa ani v druhom polčase neprebral a City pokračovalo vo výbornom futbale, najväčšiu šancu druhého polčasu mal Phil Foden, ktorý svojou strelou prekonal De Geu, ale v ceste mu stála konštrukcia brány.

 

United majú na konte iba 17 bodov a figurujú na 6. priečke Premier League, dokonca sa nachádzajú aj za Arsenalom Londýn. Kanonieri sa značne trápili na začiatku sezóny, ale postupne sa rozbehli a sú iba 6 bodov od čela tabuľky.

 

 

West Ham prekvapil Liverpool, tréner Klopp sa poriadne hneval

West Ham v tejto sezóne ukazuje, že koniec minule sezóny nebol iba náhodou. Už si pripísali skalp Tottenhamu a proti United odohrali výborný zápas.

 

Tentoraz si zverenci Davida Moyesa prekvapivo poradili s nezastaviteľným Liverpoolom a nachádzajú sa na priečkach, ktoré garantujú Ligu Majstrov.

 

Úvodný gól prišiel už v 4. minúte. Po kontroverznom rohovom kope sa dostali domáci do vedenia. Práve s týmto gólom mal lodivod Jurgen Klopp najväčší problém, pretože mal pocit, že jeho brankárovi Alissonovi bolo znemožnené zasiahnuť loptu kvôli faulu na Brazílčana.

 

 

Liverpool odpovedal fantasticky, v 41. minúte sa po nádhernom priamom kope presadil Trent Alexander Arnold a po konci prvého polčasu bolo skóre nerozhodné 1:1.

 

V 67. minúte West Ham udrel znova, po rýchlej akcii sa do obrovskej šance dostal Pablo Fornals a nekompromisne poslal domácich opäť do vedenia. 

 

V 74. minúte sa skóre menilo znova, po ďalšom rohovom kope sa zaskvel výborný hlavičkár Kourt Zouma a West Ham už viedol 3:1.

 

V závere zápasu skóre skorigoval Origi a najväčšiu šancu na vyrovnanie mal Sadio Mané, ktorý ale nezvládol svoju hlavičku umiestniť do brány a West Ham si tak pripísal cenný skalp na Liverpoolom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies